top of page

Enkel & nyttig blåbärspaj!

Detta recept har jag fått från mina odlingskollegor på Blåbärsgården i Hjo. Det är en supernyttig blåbärspaj som jag tror att alla kan göra. Rena hälsomaten!

2-4 Portioner

  • 150 gram jätteblåbär

  • 1-2 ägg

  • 1 msk kanel alternativt kardemumma

  • 3 dl kokos

  • 25-50 g smör

Såhär går det till. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg färska bär i en ugnssäker form (om bären är frusna skall de tinas först).

Smält smöret, vispa i äggen och blanda i kokosen och kanelen tills massan får en grynig konsistens. Det här lägger du nu över blåbären och sedan ska formen in i ugnen på 200 grader. Pajen skall vara inne tills kokosen blivit hård och gyllenbrun.

Mums med nyvispad grädde till!

Det här är Maritha Anderssons recept. Hennes egen utsago: "En underbart god och nyttig paj som dessutom inte höjer blodsockret. Kan verkligen rekommenderas!"

Bilden är än så länge på en annan paj tyvärr ...

Blåbärspaj med kokos

#recept

bottom of page