Detta recept har jag fått från mina odlingskollegor på Blåbärsgården i Hjo. Det är en supernyttig blåbärspaj som jag tror att alla kan göra. Rena hälsomaten!
2-4 Portioner
150 gram jätteblåbär
1-2 ägg
1 msk kanel alternativt kardemumma
3 dl kokos
25-50 g smör
Såhär går det till. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg färska bär i en ugnssäker form (om bären är frusna skall de tinas först).
Smält smöret, vispa i äggen och blanda i kokosen och kanelen tills massan får en grynig konsistens. Det här lägger du nu över blåbären och sedan ska formen in i ugnen på 200 grader. Pajen skall vara inne tills kokosen blivit hård och gyllenbrun.
Mums med nyvispad grädde till!
Det här är Maritha Anderssons recept. Hennes egen utsago: "En underbart god och nyttig paj som dessutom inte höjer blodsockret. Kan verkligen rekommenderas!"
Bilden är än så länge på en annan paj tyvärr ...
