top of page

4,5 km ogräsrensning!

Har man knappt 3000 blåbärsbuskar blir varje moment lite mer tidskrävande än när man har några stycken hemma i trädgården. :) Men det är ju tur, så att man har något att göra när man är pensionär.

Utrustad med hacka och gasolbrännare Vår och försommararbetet består mest av ogräsbekämpning och klippning av gräsbanorna. Ogräsbekämpningen sköts mestadels med handhacka eller gasolbrännare. Först ser jag till att hacka bort alla övervintrade ogräs tidigt på våren och sen går jag över allt igen kanske en gång i veckan. De små ogräsen som kommit upp då är lätta att bli av med. Det krävs inte så mycket kraft i armarna men jag får gå cirka 4½ kilometer varje gång.

Oönskat gräs bland grönsakerna Gasolbrännaren används till mitt rätt ansenliga trädgårdsland (ungefär 500 kvadratmeter). Där odlar jag bl.a. potatis, dill och persilja, lök, bönor, gurka, morötter, jordgubbar och sparris. Tidigt på våren krattas bäddarna och får ligga i ett par veckor tills den första omgången ogräs kommit upp. Då flammas bädden och sås. Ogräsen bränns inte upp utan kokas bara lite lätt så de inte kan ta upp vatten och näring. Sen får man hålla stenkoll på såraderna. En ny omgång ogräs gror oftast före grönsakerna så när man anar att den första nyttoväxten bryter jordytan så flammar man igen. Ett annat sätt att hålla ogräsrent är att täcka med gräsklipp, vilket jag använder till löken.

#ogräs #försommar

bottom of page